2634 sayılı turizmi teşvik kanunu yönetmeliği

2634 sayılı Turizmi teşvik Kanunu Nedir?

Bu Kanun, turizm hizmeti ile bu hizmetin gereği kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleri ve turizm merkezlerinin tespiti ile geliştirilmelerine, turizm yatırım ve işletmelerinin teşvik edilmesine, düzenlenmesine ve denetlenmesine ilişkin hükümleri kapsar.

2634 sayılı kanunun adı nedir?

2634 Sayılı Turizmi Teşvik Kanunu İçeriğinde Neler Yer Alır? Turizm merkezlerinin geliştirilmelerine, Turizm yatırım ve işletmelerinin teşvik edilmesine, Düzenlenmesine ve denetlenmesine ilişkin hükümleri kapsar.

7334 nolu Kanun nedir?

7334 Sayılı Turizm Teşvik Kanunu Doğayı, Ekosistemi ve İnsanlığın Ortak Mirasını Tehdit Etmektedir. … Böylece kültür ve turizm gelişme bölgeleri dışında kalan, yeri ve sınırları Cumhurbaşkanı tarafından belirlenen orman arazileri ile hazine arazileri 'kamu yararı' kapsamında turizm yatırımcılarına açılabilecektir.

Turizm teşvik alanı nedir?

Turizm Teşvikin Konusu Mevcut turizm işletmelerinin kalite standardını korumak ve daha iyi kalitede hizmet vermesini sağlamak, yeni turizm yatırımlarının önünü açmak ve yatırımcıyı desteklemek ve denetlemek amaçlı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen belgelerdir.

2634 sayılı turizm Endüstrisi teşvik Kanunun amacı nedir?

Amaç: Madde 1 – Bu Kanunun amacı; turizm sektörünü düzenleyecek, geliştirecek, dinamik bir yapı ve işleyişe kavuşturacak tertip ve tedbirlerin alınmasını sağlamaktır.

Yabancı Sermayeyi teşvik Kanunu Nedir?

Mülga 6224 sayılı kanun Türkiye'ye ithal edilecek yabancı sermayenin ithaline, yatırım yapılacak teşebbüsün ülkenin iktisadi gelişmesine yararlı olması ve Türk özel teşebbüslerine açık olan faaliyet alanlarında çalışması koşuluyla müsaade etmekte idi (6224 sayılı Yabancı Sermayeyi Teşvik Kanunu, md. 1).

Turizm teşvik Kanunu kaç yılında çıktı?

MADDE 1 – 12/3/1982 tarihli ve 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanununun 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b), (d), (g) ve (i) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve fıkraya aşağıdaki bentler eklenmiştir. MADDE 2 – 2634 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.